Postroj HURTTA Venture a Čenda

Postroje Hurtta Venture jsou speciálně vyvinuté postroje pro štíhlé pejsky s hlubším hrudníkem. Jsou o něco drobnější než postroje z kolekce Weekend Warrior, ale hlavně mají o kousek delší popruh mezi předními packami, a tak pejsky neřežou do podpaží, ale naopak končí o kousek dál. Ideálním adeptem na testování se  stal velký malý turista Čenda.

"Milí hafani vejleťáci, 
 
turistická sezóna je v plném proudu a já už našlapal pěknou řádku kilometrů. Do nové sezóny jsem nejprve vyrazil s postrojem Hurtta Weekend Warrior, ale po pár kilometrech a konzultaci s odborníky z Hurtta Collection jsme společně uznali, že kvůli mé postavě není postroj Weekend Warrior pro mě to pravé ořechové. Mám totiž úzkou postavu a popruh mezi nohama byl pro mě moc široký. V neuvěřitelně krátké době proběhla výměna postroje Hurtta Weekend Warrior za postroj Hurtta Venture a tomu už jsem mohl dát pořádně zabrat a otestovat ho v lese, bahně a mokrých loukách. Věřte, že mnou provedený test je důkladný, protože já prošmejdím každý koutek v naší krásné přírodě.
Tak se pojďme podívat, jak tento postroj Hurtta Venture vidím. 
Postroj je parádně lehký, že skoro ani nevím, že nějaký postroj na sobě mám :). Pokud je váš dvounožec šikulka a postroj dobře nastaví, tak na těle sedí jako ulitý. Nehrozí tak, že se při pořádném šmejdění v lese někde zaseknete o nízké větve a díky tomu můžete celý revír pěkně prozkoumat.
Pohyb s postrojem je maximálně pohodlný a na konci dlouhých výletů se v něm cítím tak dobře, jako na startu, když jsem vyrážel polykat kilometry. Popruh vedoucí mezi předními tlapkami je pro maximální pohodlí z vnitřní strany měkčený a co se týče vnější strany, tak to ocení nejvíc dvounožci, protože ta je ze super materiálu, který při vašich toulkách loukami pokrytými ranní rosou nenasaje vodu a když se proběhnete bahnem, tak stačí popruh jednoduše otřít a zase vypadá jako nový. 
 
  IMG_20200618_150743-01

Dalším plusem je jednoduché připínání k vodítku. Na mém bývalém postroji musel dvounožec karabinu vodítka připnout přes dva kroužky na postroji a k tomuto úkonu potřeboval obě ruce. Jednou držet dva kroužky u sebe a druhou připnout rozevřenou karabinu vodítka. U postroje Hurtta Venture stačí dvounožci jedna ruka a celý proces je tak rychlejší....prostě cvak, cvak a jsem připnutý.

Jako velkou výhodu také vidím madlo, které je součástí tohoto postroje. Pokud máte rádi výhledy z různých skalek, tak madlo je skvělý pomocník do více exponovaných míst, kde nám můžu dvounožci díky němu trošku pomoci a my hafani tak nepřijdeme o žádný výhled a pohled do kraje si můžeme vychutnat spolu, jako správní parťáci.

A v neposlední řadě musím zdůraznit oblékání postroje. U všech mých dřívějších postrojů probíhalo oblékaní přes nohy, takže mi dvounožec musel nadzvednout přední tlapky a postroj na mě natáhnout. S postrojem Hurtta Venture je to jinak. Postrojek se obléká přes hlavu, následně se protáhne mezi předními tlapkami hlavní popruh a postroj se na těle uzavře pomocí dvou přezek na bokách. Takže já můžu v klidu stát a čekat, než budu mít tu parádu nasazenou a budeme moc vyrazit brázdit krajinu.

Pokud si vyberete zelenou variantu jako já, tak věřte, že vám to v přírodě bude náramně slušet.Prostě a jednoduše, tento postroj doporučuji všemi deseti a myslím, že každému kdo si ho pořídí bude sloužit mnoho kilometrů, protože vypadá opravdu nesmrtelně."