Plavací vesta HURTTA Life Savior

Psali jste nám o recenzi plavací vesty Hurtta Life Savior. Zapátrali jsme v paměti a spojili se s Denisou, která si vestu kupovala jako rehabilitační pomůcku pro svou fenku border kolie po autonehodě a nakonec si ji fenka tak oblíbila, že ji využívají do dnes.

Ajša (1)

  "Dříve jsem si myslela, že plavací vesty pro psy jsou jen další způsob, jak z majitelů psů vytáhnout peníze z peněženky, a to až do doby, než moje fenka border kolie Aisha utrpěla vážný úraz po srážce s autem. Tehdy jsem se rozhodla do rehabilitačního procesu zapojit chůzi ve vodě. A právě v tu chvíli jsem si řekla, že by mohla pomoci plavací vesta, která vytváří vhodný odpor a zároveň nadnáší.

Na kamenné prodejně v Jablonci jsme vybrali vestu Hurtta Life Savior. Líbilo se mi, že se dá poměrně snadno obléct i na Aishinku, která nemohla moc stát. Díky systému upínání pod břichem a pod krkem nebylo nutné nikde protahovat Aishe hlavu ani nikam strkat packy. Pomocí nastavitelných pásů kolem těla se vesta Hurtta Life Savior hezky přizpůsobila stavbě jejího těla. Možná bych uvítala, kdyby popruhy byly širší.

Hned při prvním použití mě překvapilo, že takhle relativně malá vesta opravdu skvěle udrží nad vodou i psa střední velikosti a poskytne mu dostatečnou oporu. Nicméně vesta je vybavena robustní rukojetí, která je příjemná na přenášení vesty, ale přímo ve vodě na psovi není moc využitelná. Jakmile chcete jen mírně korigovat směr nebo za rukojeť trochu zaberete, suché zipy na vestě v oblasti břicha i hrudníku se rychle rozlepí. Naštěstí popruhy vesty a plastové spony jsou pevné a vestu drží na těle pejska právě ony.

Na druhou stranu jsem ráda, že vesta nezakrývá lopatky a umožňuje tak psovi volný pohyb v celém rozsahu. Celkově je plavací vesta Hurtta Life Savior lehká a je vyrobena z příjemného materiálu. Navíc z pohledu ceny šlo o zlatou střední cestu.

Fenka si na ni bez problému zvykla a nyní ji běžně využíváme při plavání a dlouhých vodních hrátkách."